Programma

LET OP: ONDERSTAANDE INFORMATIE IS UIT 2016, INFORMATIE  PROEF DE KUNST 2018 VOLGT.


 

Openingstijden Proef de Kunst 2016

Kunstroute 

  • vrijdag 21 oktober: 13-17 uur
  • zaterdag 22 oktober: 11-17 uur
  • zondag 23 oktober: 11-17 uur

Culinaire hapjesroute

  • zondag 23 oktober: 12-17 uur

 

Programmaboekje inclusief plattegrond, locaties en kunstenaars is voor € 2 verkrijgbaar bij: Proef de Kunst infopunt/Kameleon Botenstation, Marina Beach Club De Friese Meren, Eetcafé Portunus (is ook opstappunt van het >> Terhernster veer), De Buorkerij en Het Meer van Lenten.

De kunstroute op vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober kan in willekeurige volgorde gedaan worden. De locaties zijn vrij toegankelijk en herkenbaar aan de speciale Proef de Kunst vlag.proefdekunst-vlag-vrijstaand

De >> culinaire hapjesroute is op zondag 23 oktober. De hapjes strippenkaart kost € 15 (voor 5 ‘culinaire verrassingen’) en is verkrijgbaar bij alle deelnemende horeca en bij het Proef de Kunst infocentrum/Kameleon Botenstation.

U bevindt zich hier, muzikaal cabaret van >> Arno van der Heyden is op vrijdag 21 oktober aanvang 20.30 uur in Paal 43 (achter de Kameleonboerderij). Kaarten kunnen tot 14 oktober gereserveerd worden (€ 12,50) of op de avond van de voorstelling contant gekocht (€ 15,-) worden aan de zaal.

Demonstraties >> woodcarven op zaterdag 21 oktober door kunstenaar Rolf Doderlein de Win bij het Proef de Kunst infopunt/Kameleon Botenstation.

Beeldend kunstenaar >> Dirk Hakze werkt vanaf dinsdag 18 oktober met een nieuw project op een ponton aan de kade van de Harbour Club (bij de brug in het centrum van Terherne).

En plein Air schilderen door >> Melda Wibawa, ‘beste student 2016’ van de Foudgumse school. Melda zoekt een mooie plek op in Terherne om haar schildersezel neer te zetten en ter plekke te gaan schilderen, op zondag 23 oktober.

Kinderen en Kunst Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er doorlopend kunstzinnige en creatieve activiteiten voor kinderen in De Blije Papegaai  (het huisje ‘de Skuorre’ links naast de Kameleonboerderij) waar kinderen tegen een kleine vergoeding aan mee kunnen doen.

Watertaxi’s pendelen gratis tussen verschillende expositielocaties, alléén op zaterdag en zondag.

Extra vaarten t/m zondag 23 oktober van het >> Terhernster veer tussen Eetcafé Portunus (Terherne) aan de ene kant en Eetcafé ‘t Slúske (Jachthaven Sneekerhof) aan de andere kant – Proef de Kunst is per fiets nu wel heel gemakkelijk bereikbaar vanuit Sneek!

Duurzaam Vervoer Sneek verzorgt tijdens Proef de Kunst met de >>  Shuttlebus het vervoer naar de wat verder gelegen kunstlocaties. Gasten kunnen met een elektrisch aangedreven shuttle – doordat de shuttles gedeeltelijk door zonne-energie worden geladen – vervoer krijgen naar Het Meer van Lenten aan de zuidkant van Terherne, Grand Paviljoen De Pier aan de westkant en Marina Beachclub De Friese Meren aan de noordkant. Er wordt daarbij op enkele plaatsen gestopt in Terherne zelf (staat aangegeven op de plattegrond in het programmaboekje).

 

 

Voor algemene informatie mail naar: info@proefdekunst.nl

 

 Proef de Kunst ook op FACEBOOK!