Afke Posthuma ➜ 14

Afke Posthuma ~ Teteringen

installaties en panelen van ecoprint op zijde of papier en mixed media

Ontmoet mij op mijn pad
wie in mij leeft
en groeit
en weet

Geboren uit een huwelijk tussen een beeldend kunstenaar en een bioloog, groeide ik op met liefde voor kunst en natuur. Een aantal jaar geleden las ik een artikel over ecoprint en tot mijn verrassing gaf de Australische India Flint een masterclass/retraite in Schotland. Het was het begin van mijn reis in ecoprint en Afke Post Textiles.

Ecoprint is een ecologische techniek waarbij plantaardige items worden gebruikt als verfbron. Bladeren, twijgen, wortels en bast worden op papier of textiel gelegd, vervolgens wordt het gekookt of gestoomd waarna de prachtigste kleuren en vormen verschijnen.

Ik zie de natuur als een reflectie van het menselijk lichaam, de ziel en geest en andersom. De seizoenen manifesteren zich in ons leven en er zijn periodes vol warmte, loslaten, eenzaamheid en groei.

Creëren is heerlijk vervloeien in het nu, een gebundelde stroom van aarde, planten, gedachten en het zachte textiel. Kijkend naar mijn leven voelen wat er gebeurt en handelen naar vraag en antwoord. Het water reinigt en het vuur verwarmt. De rook en stoom vervliegt. Alle elementen aanwezig in evenwicht. Verandering blijft.
De bruidsjurken waar ik de laatste anderhalf jaar mee werk, staan voor vrouwelijkheid, mijn installaties voor verbinding van vrouwen onderling achter het aanzien en hun relatie tot de wereld.

Intrigerende verhoudingen
Aantrekkingskracht door tegenpolen
Asfalt en intuïtie

2015-achter-het-aanzien-edited-800x455
achter het aanzien
afke-posthuma-achter-het-aanzien-detail-installatieedited-800x450
achter het aanzien detail installatie
afke-posthuma-asfalt-en-intuitie-detail-installatieedited-746x1581
asfalt en intuitie detail installatie
afke-posthuma-hechting-1-paneeledited-800x800
hechting 1 paneel
afke-posthuma-toen-nu-en-dan-3-detail-boekedited-607-607
toen nu en dan 3 detail boek
afke-posthuma-toen-nu-en-dan-35-detail-boekedited-800x800
toen nu en dan 35 detail boek

afke.posthuma@gmail.com