Age Bakker ➜ 15

Age Bakker ~ Terherne

schilderijen

Leuk kunnen tekenen en schilderen zit bij ons in de familie. Door mijn studie, drukke werk en gezin bleef het er bij om het verder te ontwikkelen, tot in 1982 iemand mij op de mogelijkheid om bij ‘t Toanhûs in Joure les te nemen. Van Hans Noordermeer leerde ik de kneepjes kennen. Mijn voorkeur ging direct uit naar olieverf, maar toch werk ik ook regelmatig met acrylverf.

Als onderwerp gaat mijn interesse uit naar water, luchten, schepen en scheepsonderdelen. Zodoende hebben veel van m’n werken een nautisch karakter. In combinatie met de stofuitdrukking van maritieme onderdelen zoals bolders, zeilen en touwen komen mijn schilderijen tot stand.
Daarnaast laat ik me wel eens verleiden tot een landschap, stilleven of portret. Dit soms op verzoek.

Nadat ik gestopt ben met het volgen van lessen, heb ik met 3 andere schilders het schildercollectief ” PQ ” opgericht. We schilderen samen, inspireren stimuleren en corrigeren elkaar tijdens onze schildersessies.
Regelmatig is mijn werk te zien in galerijen en tijdens exposities. Aan enkele schilderijen hecht ik te veel emotionele waarde om ze te verkopen.
Verder geef ik les aan een kleine groep enthousiaste leerlingen, waarbij ik alle facetten van het tekenen en schilderen behandel.


www.agebakker.nl

Bretonse vrouw
Dikke snor voor de kop
Bolder haven Texel
Classic sail