Annemarie Hoogwoud ➜ fotografie

Annemarie Hoogwoud ~ Terherne

fotografie

Na het volgen van de vakopleiding fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn, eind jaren ’90, volgt Annemarie in de daaropvolgende jaren diverse verdiepingscursussen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In die eerste jaren richt zij zich vooral op het registrerend vastleggen van de inrichting van het landschap; zij fotografeert als het ware van buiten naar binnen waarbij het landschap het doel is. Gaandeweg begint dat te veranderen en gaat zij steeds meer van binnen naar buiten fotograferen met het landschap als middel. Daarna ontdekt zij de abstractie en de poëtische kanten van haar grote liefde, het landschap. Het zijn sindsdien haar uitgangspunten bij de creaties van haar werk.

Haar motto ”Door de tijd te nemen ga ik meer zien en anders kijken”. Geïnspireerd door de schoonheid, zoals zij die ervaart in de beeldende kunst, romans, gedichten en muziek, gaat zij met haar camera op zoek naar de essentie van hetgeen haar raakt. Om zo te ontdekken waar het voor haar over gaat.
Zij maakt hierbij gebruik van diverse camera- en print printtechnieken. Hierdoor ontstaan niet-alledaagse beelden. Beelden die het verhaal vertellen, beelden die vragen om de tijd te nemen.

CareFirst
foto 2