Clarisa Jeelof ➜ beelden – schilderijen

Clarisa Jeelof ~ Leeuwarden

beelden – schilderijen

Ik raak geïnspireerd door lichtinval, contrasten en kleurvlakken, door weidse vergezichten strand en water, door mensen en dieren, door het kwetsbare kleine, door het transparante van water en alles wat daaromheen leeft.

Daarnaast ben ik gefascineerd door een maatschappelijk probleem dat ik om mij heen zie: tegenstellingen die steeds sterker lijken te worden. Bijna iedereen heeft een aangeboren behoefte aan contact met anderen. Toch is het net alsof echt contact maken steeds moeizamer gaat, Alsof ons angstige ‘wij tegen zij’-instinct de overhand heeft waardoor we alleen omgaan met gelijkgestemden. Wat ik ervaar is polarisatie en strijd met elkaar. We kijken naar de ander met een spiegel op onszelf gericht.
Kwaststreken, structuren, druipers zijn net zo belangrijk als gelijkenis in mijn figuratieve werk. Door het balanceren op de grens van abstractie en figuratie kan ik vanuit gevoel werken terwijl ik tegelijkertijd blijf analyseren. Mijn kunst draait om dit vinden van de ‘kleurrijke’ middenweg tussen feiten en emotie. Omdat ik van mening ben dat beide even belangrijk zijn, helemaal in deze tijd vol emoties en vooroordelen.

Strandwandeling
Yesterday
Rood
Strandpad
Beeld
Surfer