Dirk Hakze ➜ 5

LET OP: ONDERSTAANDE INFORMATIE IS UIT 2016, INFORMATIE  PROEF DE KUNST 2018 VOLGT.


Dirk Hakze in nieuwe setting bij Proef de Kunst in Terherne.

Vanaf 18 oktober tot 24 oktober a. s. werkt beeldend kunstenaar Dirk Hakze met een nieuw project op een ponton aan de kade van de Harbour Club in Terherne. De kunstenaar experimenteert al tijdje met nieuwe ideeën om onverwacht in een nieuwe setting plotseling bij een locatie op te duiken. Belangrijk daarbij is dat er meer werk van hem te zien zal zijn en dat hij tevens op locatie weer nieuw werk maakt. Daarnaast grijpt hij elke mogelijkheid aan om zijn allergrootste project ; The Colorfield Performance CH 2018 te promoten.

Op zijn knieën gelegen op een wankel vlot werkte hij ooit twee weken lang aan een serie in schilderijen in een park. Alle projecten die Hakze doet zijn onmiddelijke omgeving van water. Nu wordt aan de kade bij de Harbour Club op een ponton een tent geplaatst, waarin zijn werk wordt tentoongesteld en daarnaast wordt zijn Studio Seguénte geplaatst. Ook nu gaat hij weer klassiek muziek verbeelden. Op verschillende formaten panelen vertaalt hij afwisselend de kleuren van de muziek van Erik Satie en Aram Khachaturian.

De schilderijen van Hakze kunnen het best beschreven worden als geabstraheerde zeegezichten. Met zijn prachtige soms fel gekleurde toetsen en dan weer in elkaar overvloeiende vormen van zachte en verzadigde tonen componeert hij zijn de muziek, die hij hoort over zijn altijd aanwezige koptelefoon. Zijn werk wordt door een groot publiek gewaardeerd en is in diverse private kunstcollecties opgenomen. In de momenten dat Hakze niet schildert, vertelt hij met zijn aanstekelijk enthousiasme en gedrevenheid over zijn werk.
Voor Dirk Hakze is ieder project een experiment, waarin hij vaak samenwerkt met anderen. Zo ook bij ‘The Colorfield Performance CH 2018’ een megakunstproject wat op dit moment in voorbereiding is. Dit is een zogenaamd Gesamtkunstwerk waarin hij samen met 1919 kunstenaars 2018 panelen wil beschilderen, die opgesteld staan in de vorm van een gelijkzijdige driehoek met zijden van 233 meter aan de Runwei in Sloten. Inmiddels zijn 200 panelen gereserveerd. De deelnemende kunstenaars komen niet alleen Friesland, maar uit het gehele land en ook alle andere kunstenaars uit één van Europese lidstaten kunnen meedoen. Inmiddels zijn er al deelnemers uit Duitsland en zullen kunstenaars uit ons omringende landen. Er zijn zelfs al reserveringen van kunstenaars uit Nieuw Zeeland die mee willen gaan doen.

1-10-2012-dirk-hakze-studio-sequente-1-edited-539x800

1-10-2012-dsc_0005-edited-800x531

14-3-2013-1-1-1904-mve_crw_9524-edited-800x533

23-8-2013-dsc_0020-edited-800x531