Elza Zijlstra ➜ 17

Elza Zijlstra ~ Nijmegen

fotografie – schilderijen – 3D objecten

Elza Zijlstra transformeert stukjes plastic die ze vindt op het (Friese) strand en knipsels uit vintage tijdschriften in gewichtheffende krabben, Japanse tuinen, koffiedrinkende aliens en verlegen robotjes. Haar thematiek varieert van mode tot natuur en van dagelijkse beslommeringen tot verlangen naar verre reizen. Elza probeert in elk kunstwerk een klein verhaal te vertellen.

Haar kunst is een resultaat van urenlang experimenteren met de fascinerende kleuren en vormen van de zgn ‘plastic soep’ – materiaal dat nooit verveelt en steeds nieuwe mogelijkheden biedt. Ze wil een sfeer oproepen die je doet vergeten dat je naar afval kijkt, maar ze wil je ook nieuwsgierig maken naar waar het kunstwerk uit op is gebouwd. Op de Amerikaanse indie-art blog ‘InkSpokes’ wordt haar werk als volgt omschreven: ‘In her unique blend of life and art and storytelling, Elza reminds us that art is in the ordinary things all around us.’

Elza (34 jaar) een autodidact. Ze studeerde geneeskunde in Nijmegen en werkt momenteel aan haar proefschrift over seksueel en huiselijk geweld. TrashWorks begon als een zij-project, maar is nu een substantieel deel van haar leven. Ze exposeerde diverse malen, geeft workshops en maakt werk in opdracht.

woman-with-tv-elza-zijlstra-800x532
woman with tv
coverphoto-elza-zijlstra-edited-600x800
coverphoto
essence-of-a-flamingo-elza-zijlstra-edited-800x354
essence of a flamingo
even-short-legged-robots-fall-in-love-elza-zijlstra-edited-800x534
even short legged robots fall in love
harry-wanted-to-travel-elza-zijlstra-edited-600x800
harry wanted to travel
maori-inspired-facial-tattoo-made-of-dried-seaweed-elza-zijlstra-edited-800x672
maori inspired facial tattoo made of dried seaweed
only-ostrich-knew-where-little-peter-was-hiding-elza-zijlstra-edited-756x1024
only ostrich knew where little peter was hiding

trashworksmail@gmail.com