Erik de Boer ➜ tekeningen – schilderijen – beelden

Erik de Boer ~ Drachten

schilderijen

Erik de Boer (Drachten, 1991) is kunstenaar in hart en nieren en niet in een kunstuiting te vatten. Hij exposeert in binnen en buitenland met zijn beeldend werk en is regelmatig in theaters en op festivals te vinden met zijn performaces en muziek. De disciplines vloeien wel een in elkaar over, wat opvallende crossovers oplevert.

Recycling-art
In de beeldende kunst is Erik vooral bezig met schilderen, beeldhouwen en tekenen. In zijn werk verstopt hij persoonlijke ervaringen en verhalen in figuratieve symbolische kleuren en vormen op een expressieve manier. Ook onderwerpen als natuur, milieu(vervuiling), massaproductie en massaconsumptie zitten in zijn werk. Hij werk met rest en afvalmaterialen, zowel in zijn beelden als schilderijen. Zijn materiaalkeuze is gebaseerd op de noodzaak van hergebruik: bewustwording creeeren en de afvalstroom reduceren. Hij wil zich zo goed en veel mogelijk uiten, maar wel rekening houdend met het achterlaten van een zo’n klein mogelijke voetafdruk. Het spontane en experimentele vormt een rode draad in zijn oeuvre, wat ook terug te zien is in zijn andere disciplines.

Multi-performance
De optredens van Erik gaan van kleine solo performance tot grote theaterproducties. Van vervreemdend straattheater tot zinderende montagevoorstellingen. Zijn dadaistische voordrachten van eigen werk zijn prikkelend en confronterend. Hij speelt een breed repertoire wereldmuziek op accordeon en componeert voor solo tot orkestbezetting.

Het landschap een open boek
Moby
Fugel Faai
De klokkenluider
Landschap in tijd

Rode lucht