Faye Postma ➜ 19

Faye Postma ~ Drachten

digitale – schilderijen

www.fayepostma.nl

Illustrator en fotograaf Faye Postma is altijd geboeid geweest door hoe je je omgeving naar een kunstwerk kunt vertalen. Zij ontwikkelde een techniek om digitaal te schilderen, waarbij ze de inkt van het fotobewerkingsprogramma gebruikt zoals je in de analoge wereld verf zou toepassen.

Postma, die opgroeide in Canada, noemt deze manier van werken Fantasy in Motion; het zet de fantasie in beweging. ‘Kijk om je heen,’ zegt zij, ‘is dat de werkelijkheid of niet?’

Postma wil verder kijken dan het waarneembare. Ze heeft een voorliefde voor heldere, sprekende kleuren en vloeiende vormen. In de veelal abstracte werken probeert zij haar innerlijke waarneming van de werkelijkheid uit te beelden. Daarbij voeren kleur, vorm en compositie de boventoon. De digitale schilderijen zijn verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van twintig stuks. In opdracht maakt Faye Postma ook unica.

Uitleg: That’s Life:

De digitale schilderijen geven weer dat het leven een golfbeweging is. Ieder mens komt voor- en tegenspoed in zijn leven tegen.

Thats – life – I
Thats – life – III
Thats – life – V
Thats – life – VI