Faye Postma ➜ 4

Faye Postma ~ Drachten

schilderijen – digital art

www.fayepostma.nl

Faye Postma is digitaal kunstschilder, fotografe en binnenhuisadviseuse. Geboren in Nederland, maar opgegroeid in Canada kwam zij als kind al in aanraking met fotografie. Mijn ouders hadden een fototoestel waar veelvuldig door de familie mee werd gefotografeerd. Eenmaal terug in Nederland kocht ik als tiener zelf een camera, waar ik foto’s van mijn familie en de natuur maakte.

Begin jaren zeventig van de vorige eeuw heb ik een opleiding illustratief tekenen/schilderen gedaan bij Famous Artists Schools (Leiden). Van 1990 tot en met 1994 heb ik een opleiding tot binnenhuisadviseuse gedaan bij Stichting Hout en Meubel (Groningen), alsook mijn ondernemers diploma gehaald. Bij mijn binnenhuisadvies kwam fotografie goed van pas. Hierdoor ben ik me gaan interesseren voor digitale fotografie en de vele mogelijkheden daarvan.

Om me op het digitale vlak van fotografie te ontwikkelen, heb ik van eind 2003 tot en met 2006 fotografie cursussen gevolgd bij Denis Markic, fotografie docent bij De Meldij te Drachten. Ongeveer halverwege deze cursus heb ik mijn digitale kunst schilderen ontwikkeld, met behulp van fotografie. Het heeft verschillende benamingen zoals cross-media, mixed media of digi-art. Mijn manier van werken noem ik “Fantasy in Motion”.

Ik gebruik dus fotografie en schilderkunst. Met mijn fotografie en digitale schilderkunst heb ik verder willen kijken dan het waarneembare. “Kijk om je heen, de werkelijkheid of niet?”