Irma de Jong ➜ 13

Irma de Jong – Huizen

sieraden

Exposeert onder de naam: atelier PicoBella

Ik maak sieraden van textiele/flexibele materialen

Tot 2002 heb ik in het onderwijs gewerkt, o.a. als docent Textiele Vormgeving. Ik had een 2e graads bevoegdheid, behaald aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Toen ik met (vervroegd) pensioen ging heb ik mijn passie voor de textiele vormgeving toegepast in het maken van sieraden, niet alleen van textiele materialen maar ook breder: flexibele materialen. Soms gebruik ik het materiaal als uitgangspunt voor de vormgeving, soms een thema, soms een textiele techniek en soms de persoon waarvoor het sieraad is bedoeld. Sieraden maken het uiterlijk van een vrouw compleet. Met een sieraad kun je een statement maken. Mijn sieraden zijn draagbaar (functioneel) alhoewel ik vaak de grens van het draagbare opzoek. Dan is het meer een object.

www.atelierpicobella.nl

 

   

    

Gerda Hansma ➜ 5

Gerda Hansma ~ Leeuwarden sieraden   Na een cursus is mijn passie voor edelsmeden geboren. De vertaling van ontwerp naar draagbare sieraden […]