Jannetta Bron-De Wal ➜ glas

Jannetta Bron-De Wal ~ Kloosterhaar

glas

Ik ben Jannetta Bron-De Wal en woon in het mooie dorpje Kloosterhaar. Ik maak sinds 2011 kunstwerken van glas met behulp van de techniek van het samensmelten van glas.

Bij het maken van mijn kunstwerken laat ik mij leiden vanuit het gevoel, gevoel dat is geïnspireerd op het moois van de natuur. Ik snij het glas in de vormen die mij aanspreken en maak van deze verschillende stukken een geheel. Ik brengt met deze kunstvorm het glas tot leven door het licht telkens op een andere manier er op te laten schijnen. Er ontstaat een samenspel van glas, kleur en licht.

Ik zie een parallel tussen mijn werk en de samenleving. Wij leven in een veelkleurige samenleving waarin iedereen zijn plekje wil. De stukjes gekleurd glas moeten ook hun plekje krijgen en hebben scherpe randjes voordat zij samensmelten. Dit gebeurt ook in de samenleving. De scherpe randjes moeten er af door iedereen zijn eigen plekje te geven en een geheel te laten vormen met de samenleving. Dan krijg je een harmonieus geheel. Kenmerkend voor mijn werk is wel dat ik met ronde en gebogen vormen werk die in elkaar over vloeien.

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4