Joke Schepers ➜ 10

Joke Schepers ~ Groningen

schilderijen – collages

Mijn werk kenmerkt zich door een energiek kleurgebruik en een raadselachtige en mysterieuze sfeer die het uitademt. Er moet iets te raden overblijven anders hoef ik het niet te maken.
Als het goed is gaat het schilderen vanzelf. Vaak komen oersymbolen, tekens en teksten die in mij opwellen voor in mijn werk evenals archetypische mensfiguren. De laatste tijd word ik vooral geïnspireerd door vormen uit de natuur en de kleurenpracht van bloemen.

Mijn intentie is om de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken. De Vlaamse kunstenaar Harold van de Perre zij het al ‘’Zonder schoonheid is de wereld een modderpoel’’.
Behalve acrylverf gebruik ik ook Japans papier, kranten zand en cement dit alles om mijn schilderijen een doorwerkte en gelaagde huid te geven.

Ik werk en woon in Groningen waar ik een atelier aan huis heb en waar ik ook kunstacademie Minerva gevolgd heb. Mijn werk is in bezit van verschillende kunstuitlenen, galerieën en bedrijven door heel Nederland.

tweeluik-edited-800x398
tweeluik ‘follow the sun’
Paradise-lost-linkerhelft-tweeluik-edited-800x819
linker deel tweeluik ‘paradise lost’
matroos
japan
in het land der blinden is eenoog koning
godin persephone
godin aphrodite
godin hera

jokeschepers@live.nl