Marian den Ouden ➜ 25

Marian den Ouden ~ Warfstermolen

schilderijen

www.mariandenouden.nl

Ik woon in het noorden van Friesland, vlakbij het Lauwersmeergebied. Midden in het weidse landschap van Warfstermolen, rust en ruimte, voor mij een bron van inspiratie. Een watermens ben ik ook, al varend en genietend van de Friese meren en het wad komen er creatieve gedachten.

Mijn vader fotografeerde en ging later schilderen. Hij maakte mij enthousiast en begin jaren ’80 nam ik de kwast van hem over. Han Groot, een goede vriend en leermeester, bracht mij verder. Hij leerde mij vooral “kijken en loslaten “. Je eigen  schilderij maken.

In de jaren hierna heb ik veel geëxperimenteerd en mij steeds verder ontwikkeld en verschillende workshops gedaan. Meestal werk ik met acrylverf en maak gebruik van aanvullende materialen en gereedschappen.

De schilderijen bestaan uit verschillende lagen, waarbij ik kleuren zodanig meng zodat er steeds een eigen palet ontstaat. Ik werk graag in thema’s zoals: beweging en ballet, mensfiguren, boten en water, natuur( in mijn eigen omgeving) Ik hou dit vaak wat vaag zodat er een eigen invulling aan gegeven kan worden.

De afgelopen jaren heb ik op meerdere plaatsen geëxposeerd en kreeg vaak positieve reacties. Ook schilder ik in opdracht waarbij ik uiteraard rekening houd met de wensen van de opdrachtgever. Maar wel m’n eigen stijl wil behouden.

MAAR WAAR HET MIJ OM GAAT IS, DAT IK GRAAG SCHILDER.