Marja Steinmetz ➜ glas

Marja Steinmetz ~ Utrecht

glas

Beeldend kunstenaar Marja Steinmetz trakteert de bezoeker op een vrolijk feest voor de ogen met kleurige en herkenbare vormen. Zij laat de bezoeker toe in haar fantasiewereld welke zij heeft gevangen o.a. in glas. Door het combineren van verschillende glastechnieken en meerder materialen waaronder hergebruik, ontstaan er wonderlijke combinaties. De kracht van haar verbeelding wordt versterkt door haar jarenlange vakvrouwschap.

Opgeleid als fotografe, volgde zij de opleiding textiele werkvormen, richtte zich op houtbewerking en werkt nu ook al jaren met glas. Haar werk getuigt van een geheel eigen signatuur. In glas kan zij haar eigenheid en beleving kwijt waardoor de beelden, mede door haar perfectie, een grote zeggingskracht hebben. Haar werk geeft het leven kleur. Doordat ze zich richt op diversiteit in haar werk zijn er steeds nieuwe uitdagingen. Zo gaat het dus in mijn leven.

Hergebruik
Marja vormt ook eigentijdse objecten met gebruikmaking van “gebruikte” en nieuwe materialen. De hergebruikte materialen krijgen een nieuwe functie en in die context een nieuwe betekenis.

De sterren aan de hemel
Doosobject met alikruikjes in het deksel
Gestolde herinneringen
Omgeven door een bloemenwolk
Vertrouwen in harmonie