Miranda Dijkstra ➜ 10

Miranda Dijkstra ~ Koudum

schilderijen

Ik ben 31 jaar en woon met mijn ouders in Koudum, Friesland. Als baby heb ik hersenstamvirusinfectie gekregen en aan deze ziekte heb ik mijn beperkingen overgehouden. Toen ik 5 jaar was ben ik naar school “Lyndesteyn” in Beetsterzwaag gegaan, hier heb ik tot mijn 12e op gezeten. Ik heb hier een hele leuke tijd gehad en daar vonden de begeleiders al dat ik talent had. Daarna ben ik naar de Conventschool in Sneek gegaan, een ZMLK school waar ik tot mijn 20ste naar toe ben gegaan. 

Vanaf mijn 20ste schilder ik 2 dagen in de week op ‘De Bascule’ in Sneek, een mooie dagbesteding. 2 andere dagen werk ik als dagbesteding op het Arbeidscentrum in Sneek en 1 dag in de week schilder ik thuis in mijn eigen schildersatelier. 

tekst gaat verder onder de afbeeldingen;

 

De beer in het oerwoud
De beer in het oerwoud
Het strand
Het strand
Bloementuin
Bloementuin

In 2011 heb ik via ‘De Bascule’ de ‘special award’ voor mensen met een beperking gewonnen. Een grote verrassing voor mij waarmee ik een geweldig stipendium heb gekregen. Deze prijs werd gegeven door stichting ‘Special Arts’, kunst voor mensen met een beperking en hierdoor heb ik bij verschillende kunstenaars kunnen oefenen. 
Als klap op de vuurpijl won ik ook in 2011 de publieksprijs! 

De laatste jaren heb ik veel geëxperimenteerd en geleerd van verschillende kunstenaars. Ik probeer thuis ook zelf verschillende dingen uit om nieuwe dingen te leren en beter te worden. De meeste schilderijen maak ik met acryl, inkt en ecoline. Inspiratie voor een schilderij komt vaak uit mijn gevoel of als er iets belangrijks in de wereld is gebeurd. Ook vind ik de natuur erg mooi om te schilderen. Mijn schilderijen zijn kleurrijk, zien er vrolijk uit en zijn echt in mijn eigen stijl. 

Twee jaar geleden mocht ik exposeren op ‘Proef de kunst’ in Terherne. Een hele leuke ervaring waar ik veel mooie en positieve reacties heb gekregen. Sinds 2008 worden mijn schilderijen op verschillende plaatsen in Nederland geëxposeerd, daar ben ik heel blij mee en trots op. Ook wordt er in het najaar in 2018 een boek uitgebracht waarin een deel van mijn schilderijen te zien zijn met het verhaal van mij waarom ik dat schilderij heb gemaakt. Super leuk hè? 

Ik word blij van mijn schilderijen en heb ze met heel veel plezier gemaakt. Ik wens jou ook veel plezier toe om mijn schilderijen te bekijken. 

Groetjes Miranda Dijkstra!