Nicole Borema – van Overbeek ➜ 20

Nicole Boerema – van Overbeek ~ Drachten

tekeningen

www.nivanovart.nl

In het dagelijkse leven zijn we vaak geneigd “vluchtig” te leven. Door verschillende factoren zijn we aan het rennen en draven, maar missen we het leven in het “hier en nu”.

Als we ons bevinden in de natuur, is het echter alsof dit vanzelf gaat. We geven ons over aan de rust en vinden die dan terug in onszelf.
Daarom is de natuur mijn inspiratiebron. Door aandachtig de tere kwetsbaarheid van de vleugels van een vlinder, de kleine haartjes in een vacht of de krachtige kleuren van bloemen weer te geven, is het alsof ik me op dat moment in de natuur bevind. De rust komt als vanzelf over me heen en ik ben in balans.

Het tekenen/schilderen van flora en fauna, zorgt dat ik juist in dat dagelijkse “vluchtige” leven van rennen en draven… stil blijf staan. “Ik wordt me bewust van die ene kleine bij die in een bloem kruipt en zie het leven als het is… en vind dan weer de rust in mezelf”.

Vorig jaar heb ik ook mee mogen doen en wat was dat geweldig. Er is zoveel te zien, te beleven. Hopelijk mag ik dat komend jaar weer ervaren. Ik vond de vele gesprekken en ontmoetingen erg waardevol.