Nicole van Overbeek ➜ 13

Nicole van Overbeek ~ Drachten

schilderijen

www.nivanovart.nl

Mijn naam is Nicole van Overbeek (16-8-1983) en ik ben al bezig met creativiteit sinds ik een potlood kon vasthouden. Creëren vanuit mijn hart, is wat mij vrolijk maakt. Ik kan dan wegdromen en kom volledig tot innerlijke rust… Wat is begonnen als een mooie hobby, is uitgegroeid tot een diepe passie.

Voor mijn werk laat ik mij graag inspireren door de natuur. Het betoverende, de veelzijdigheid en de magische kleuren, die zo kenmerkend zijn in de natuur, brengen mij de gewenste ingevingen.

Inmiddels heb ik deel mogen nemen aan verschillende exposities, tevens werk ik in opdracht, waarmee ik al diverse keren mensen blij heb mogen maken. Het creëren zit diep van binnen. Kunst is voor mij ontspanning, meditatief, verruimend, relativerend en reflecterend. Het is wie ik ben en bepalend voor hoe ik het leven ervaar.

Tekenen en schilderen is altijd al een passie van mij geweest. Of er nu belangstelling voor mijn werk is, of helemaal niet. Dat plezier, die voldoening tijdens het tekenen en schilderen is van mijzelf. Dat is de basis, waarin ik mezelf kan zijn en mezelf telkens weer een beetje opnieuw ontdek . Wat er verder ook op mijn pad komt, ik ben intens gelukkig met die basis.

Sinds kort werk ik ook graag met olieverf en kwasten. Dat spreekt mij aan, omdat ik bij deze techniek kan blijven dromen. Mijn schilderij neemt in het proces van creëren zoveel vormen aan. Het doek schept een bepaalde fantasie wereld om mij heen die mij helemaal meeneemt in dat proces. Doordat je oneindig kunt door schilderen met olieverf, voel ik tijdens het schilderen de beweging, het schilderij komt letterlijk tot leven.

Voor mijn tekeningen werk ik graag met kleurpotlood. Met dit medium denk ik de bezoekers te kunnen verassen. Kleurpotlood wordt naar mijn idee een beetje onderschat. Bij het woord “kunst” denkt men al snel aan schilderen, boetseren, beeldhouwen of fotografie. Kleurpotlood hoort naar mijn idee ook bij deze eerste gedachten thuis. Kleurpotlood kan intense kleur brengen en het proces tot een heus kunstwerk is erg bevredigend. Laagje voor laagje bouw ik mijn tekening op tot het papier verzadigd is, met een levendig resultaat als gevolg.

Lenteboeket
Herfstliefde
Blue Forest
IJsvogel op waterlelie