Paul Logister ➜ 7

Paul Logister ~ Franeker

fotografie – beelden

Als fotograaf en filmmaker bracht hij een groot gedeelte van zijn loopbaan door in het buitenland. Met name Australië, waar hij de bijnaam ‘yarraman’ kreeg vanwege zijn liefde voor paarden, werd zijn tweede thuisland. Hij was als beeldmaker betrokken bij talloze reclame-en publiciteits campagnes in de jaren tachtig en negentig. Na zijn terugkeer in Nederland in 2000 wijdde hij zich als consulent aan de nederlandse film industrie, ondertussen zijn oude muse, de fotocamera, weer oppakkend. Nu echter als vrije beelden maker.

Onbekommerd door dead-lines en de grillen van de commercie kwam hij weer tot de essentie van het beeld. De emotie, het raken van de kern van zichzelf en van de toeschouwer. Door de jaren heen heeft hij de gestage transitie van analoge naar digitale fotografie over zich heen laten gaan en een plaats voor zichzelf in deze wereld gemaakt door in de digitale nabewerking een geheel nieuw palet te vinden dat hij met veel gusto omarmt.

Zijn beelden trillen meestal op de rand van droom en werkelijkheid en proberen snaren te raken die ons als door-en-door-mens naar onze wereld laat kijken.


2-2-edited-800x450

2-3-edited-800x500

2-4-edited-800x480

2-edited-567x213

2-1-edited-567x377

yarraman@xs4all.nl