Rosa Pennings ➜ 8

Rosa Pennings ~ Terherne

keramiek

Klei is voor mij veelzijdig, aards, uitdagend, voorspelbaar en onvoorspelbaar tegelijk!

Door de oneindige mogelijkheden van dit materiaal gaat het nooit vervelen er valt zoveel te ontdekken! Graag werk ik in thema’s en met verschillende technieken, ik onderzoek en ervaar en weet dat ik ook voorkeuren heb in mijn manier van werken. Het liefst werk ik met simpele bewerkingen daarbij gebruikmakend van texturen en het decoreren met engobes. Ik hou van de zachte en vooral natuurlijke kleuren en deze kenmerken ook mijn werk! Inspiratie vind ik in de natuur; wandelend in bos en duin en langs het strand en zeilend op de Friese wateren.

Sinds 2012 zijn er al verschillende werkstukken intuïtief ontstaan uit stukken drijfhout, gevonden op het mooie Griekse eiland Kreta. Het hout ziet er prachtig geslepen en wit uitgeslagen door het zout en de zon….ik verwerk het graag in mijn werkstukken.

Ook stooktechnieken hebben mijn bijzondere interesse, van Raku tot kapselbrand echt prachtig om te zien wat vuur(rook) samen met de elementen lucht en water in combinatie met de klei teweeg kunnen brengen!

Op dit moment ben ik werkzaam als keramiekdocent aan het centrum voor de kunsten “it Toanhûs” in Joure waar ik mijn liefde en passie met enthousiasme overbreng naar mijn cursisten.

ATLAS
ATLAS
SCHELP
SCHELP
ZONNEBADEN
ZONNEBADEN
WAVE 2
WAVE 2