Terherne laat je kunsten zien in 2018!

   

Alle inwoners van Terherne zijn uitgenodigd door Proef de Kunst om een kunstwerkje te maken op een paneeltje van 20×18 centimeter. Er zijn inmiddels al heel veel Terhernsters die meedoen.

Wat is de bedoeling?

  • Haal een gratis paneeltje bij het winkeltje De Ferver aan de Buorren in Terherne.
  • Leef je creativiteit uit op het paneeltje! Alle technieken en materialen zijn toegestaan bínnen de afmetingen van 20×18 cm; fotografie, tekenen, schilderen, keramiek, afval, hout, breien, textiel enz.
  • Maximaal 4 paneeltjes per persoon.
  • Lever je paneeltje(s) vóór 1 oktober weer in bij De Ferver.

De kinderen van basisschool Bloei gaan op school creatief aan de slag met de paneeltjes.

Tijdens Proef de Kunst worden alle paneeltjes samen op een mooie plek geëxposeerd bij ‘t Schippershuis en zondagmiddag 21 oktober worden ze geveild door een bekende Nederlander. De gehele opbrengst gaat naar Stichting De Vrolijkheid vrolijkheid.nl

Deze stichting organiseert creatieve en kunstzinnige activiteiten voor, door en met kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Zo kunnen deze jonge mensen hun ervaringen verwerken, hun verhaal vertellen en hun talenten ontwikkelen.

Dit Proef de Kunst project is geïnspireerd op ‘Kunstenaar laat je kunsten zien’ van Henk Dillerop uit Leeuwarden. Henk heeft honderden kunstwerkjes op panelen van 20×18 van kunstenaars bijeengebracht. Henk vindt het geweldig dat wij zijn idee nu ook in Terherne gebruiken en heeft zelfs een bezoek gebracht aan de basisschool van Terherne.

‘Kunstenaar laat je Kunsten zien op 20×18 in 2018’ van Henk Dillerop is te bezoeken tot 29 oktober 2018 in galerie Westerkade in Leeuwarden. galeriewesterkadeleeuwarden.nl