Textielcollectief KunstDraad ➜ textiel

Textielcollectief KunstDraad ~ diverse plaatsen

textiel

GERDA BRENDEKE

Vaak laat ik me inspireren door de natuur. In het bijzonder door daarin terugkerende patronen, zogenaamde fractals. Aan de kijker de keus wat hij/zij erin ziet. Een (detail van een) strand, een rivier? Dit keer kies ik voor een kleurrijke interpretatie.

ANKE MART JURG

Mijn werkstukken zijn vaak geïnspireerd door thema’s die op mijn pad komen. Ook werk ik vaak vanuit het contrast tussen materialen, texturen, kleuren etc. Zo is dit werk ook ontstaan. Het is een combinatie van afvalglas, wat in de glasoven gekleurd en gevormd is en gevilte merino wol. Het gladde, glanzende, transparante van het glas ingebed in het wollige, warme, zachte van de wol, verstrekt door de kleuren en het licht eronder.

ANKY WEITKAMP-IJZERMAN

De inspiratie voor mijn textielwerkstukken haal ik voornamelijk uit de natuur. Zo mooi maar ook zo kwetsbaar. Veel van mijn werk is geïnspireerd op de Wadden, met haar prachtige lijnen, structuren en vormen.

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van afval of gerecycled materiaal, denk daarbij aan gejut materiaal als visnetten, plastic en drijfhout maar ook strotouw, verroeste voorwerpen en allerlei stof en garen die ik van mensen krijg. Door gebruik te maken van deze materialen wil ik het contrast tussen schoonheid en kwetsbaarheid vangen door gebruik te maken van diverse technieken. Weven, haken, breien, (machinaal) borduren.

LIANA MIEDEMA

Wie naar mijn werk kijkt ziet vooral textuur in combinatie met mijn kleurgebruik. Het hangt van het object af welke van de twee de overhand heeft. Mijn werken hebben vaak een uitbundig voorkomen, wat mijn enthousiasme verraad. Mijn drang om te creëren loopt als een rode draad door mijn leven.

Als kleurstyliste laat ik me verleiden door kleur, maar de inspiratie krijg ik toch vaak door vormen of objecten in de natuur of architectuur. De grilligheid ervan is mijn inspiratiebron. Mijn werk is veelal abstract wat me een gevoel van vrijheid geeft. Textiel is mijn uitgangspunt maar dit wordt soms gemengd met een ander ambacht.

JOLANDA GEERSE

In mijn werk laat ik mij graag inspireren door het polderlandschap. De leegheid en de weidse verten van de polders vind ik overweldigend. Gemaakt op de tekentafel onderscheidt het zich van andere landschappen door strenge, strakke, geometrische lijnen en contouren. Een toch ziet het er ongerept uit. Ik hou van het meditatieve en van de herhaling. Daarom werk ik graag in series, intuïtief en associatief. Waarbij ik gebruik maak van allerlei verschillende materialen.

ERNA PLATEL

Ik verzamel graag mooie materialen. Dat kunnen zijn kralen, knopen, foto’s , mooi papier, stoffen, dingen uit de natuur, wol, kant, brocante kleedjes, lint etc. Met deze materialen, gebruik makend van verschillende technieken, zoals weven, breien, borduren ga ik aan het werk. Ik werk vaak met de hand maar ook de naaimachine wordt gebruikt.

GODELIEVE SPEE

Omarmd door de natuur, de veranderingen in de seizoenen , verbazing en verwondering. De natuur is voor mij een rustpunt, een inspiratie.

Gerda
Anke Mart
Anky
Liana
Jolanda
Erna
Godelieve