Wigle Engelsma ➜ 15

Wigle Engelsma ~ Terherne

schilderijen – beelden

www.wigle.eu

Geboren in Grou aan boord van het skûtsje ‘Frisia’. Wigle is aanvankelijk opgeleid in de werktuigbouwkunde. Vervolgens heeft hij de studierichtingen Monumentale vormgeving en tekenen en schilderen gevolgd aan de kunstacademies Vredeman de Vries en Minerva.
De afgelopen jaren heeft hij regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland. In zijn veelal kleurrijke werken neemt hij de kijker mee naar de zee, de havenplaatsen en de Wadden. Het werk kenmerkt zich door verstilde Wadlandschappen met droogvallende klassieke schepen, expressieve lucht- en Wadgezichten, houten en stalen objecten van mens en dier in karakteristieke houdingen. Soms in combinatie met andere materialen, zoals steen, lood of roestvrij staal.

Engelsma bevaart de Friese meren, het Waddengebied, de Noordzee en de Oostzee. In zijn schilderijen en tekeningen geeft hij de indrukken weer die hij opdoet tijdens de reizen met zijn zeilschip ‘de Bruine Beer’. Die eerste indrukken worden neergelegd in snelle schetsen die hij later met acrylverf, pastel of conté uitwerkt in schilderijen en tekeningen. Dit geschiedt niet alleen op doek, maar ook op zeekaarten, oud zeildoek etc.
Soms kan er bijna worden gesproken van een abstracte vormgeving. De werkelijkheid is van ondergeschikt belang. Het beeld wordt in hoofdzaak bepaald door de sfeer en de expressie.
Wigle heeft ateliers in Koudum en Terherne. Tijdens Proef de Kunst is hij aanwezig in zijn kleine atelier in Terherne waar u van harte welkom bent.

de wedstrijd
de wedstrijd
Gransganger
Gransganger
Kustvaarders
Kustvaarders