Ferdivedaasje | Vermaak en afwisseling

Ook voor de 10e Proef de Kunst zijn we weer volop bezig een afwisselend programma samen te stellen. Houd deze pagina in de gaten want vanaf nu wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt!


Hymphamp theater te water

Hymphamp theater komt met een speciaal programma op het Pontje bij Portunus.

Samen met Paul maken Fokke en Jelmar een tocht met een Pontje tot een avontuur met mooie scenes en prachtige liedjes.

De reizigers worden getrakteerd op hilarische types zoals Rudi en Tinie van der Meer. Een typisch ANWB stel die per ongeluk op het verkeerd Pontje zitten. Of Broer en Zus Sipma die al 110 jaar dit Pontje in beheer hebben en als enige doel de overkant van het water hebben. Dit en natuurlijk nog meer maar dat moet natuurlijk ook een beetje een verassing blijven.

Het Pontje wordt een echt minitheatertje gedurende de reis.  Een theatraal reisje op het water met personages waar iedereen vooral een ander erin zal herkennen. Als gast ben je van harte welkom, zowel op de heen- als terugreis.

ACT: Hymphamp theater te water
DATUM: zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 11.00-17.00 uur
LOCATIE: Pontje (vaart tussen eetcafé Portunus en werf Leemburg)

Oebele Riemersmagedichten

Oebele Riemersma is een dichter die opgroeide in Terherne. Na het uitbrengen van 4 gedichtenbundels in eigen beheer is hij nu bezig met de 5e!

Zijn gedichten komen uit het hart en zijn met passie en plezier geschreven. Oebele zal ze voordragen op verschillende locaties in het dorp.

Wiep de Witworkshop schilderen met kinderen

Wiep de Wit is docent en kunstenaar (schilderen en ruimtelijke werk).

Tijdens het Proef de Kunst geeft zij op zaterdag 21 oktober een workshop schilderen met kinderen. Kinderen vinden het heerlijk om in vrijheid en met handen creatief bezig te zijn. Alles mag, voor het materiaal wordt gezorgd. 

DATUM: zaterdag 21 oktober van 11.00 – 17.00 uur
LOCATIE: schuur Kameleon boerderij

Jurjen en Hans muziek

Jurjen van der Meer en Hans Wempe, tot over hun oren in de muziek! Jurjen maakte naam als tekstschrijver terwijl Hans veel composities voor zijn rekening nam. Deze twee veteranen hebben de afgelopen 30 jaar nummers geschreven voor rockbands, troubadours, musicals, schooltelevisie en wat dies meer zij.

Tijdens Proef de Kunst spelen ze voor u als duo. Tweestemmige zang begeleid op twee gitaren. Het repertoire bestaat vooral uit engelstalige top 40 muziek uit de jaren 60, 70 en 80. 

DATUM: zaterdag 21 en zondag 22 oktober vanaf 13.00 uur
LOCATIE: De Buorkerij