Ferdivedaasje | Vermaak en afwisseling

Voor de 10e Proef de Kunst hebben we weer een afwisselend programma samengesteld. Ook voor jonge kinderen hebben we een aantal geweldig leuke activiteiten!


Hymphamp theater te water

Hymphamp theater komt met een speciaal programma op het Pontje bij Portunus.

Samen met Paul maken Fokke en Jelmar een tocht met een Pontje tot een avontuur met mooie scenes en prachtige liedjes.

De reizigers worden getrakteerd op hilarische types zoals Rudi en Tinie van der Meer. Een typisch ANWB stel die per ongeluk op het verkeerd Pontje zitten. Of Broer en Zus Sipma die al 110 jaar dit Pontje in beheer hebben en als enige doel de overkant van het water hebben. Dit en natuurlijk nog meer maar dat moet natuurlijk ook een beetje een verassing blijven.

Het Pontje wordt een echt minitheatertje gedurende de reis.  Een theatraal reisje op het water met personages waar iedereen vooral een ander erin zal herkennen. Als gast ben je van harte welkom, zowel op de heen- als terugreis.

ACT: Hymphamp theater te water
DATUM: zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 11.00-17.00 uur
LOCATIE: Pontje (vaart tussen eetcafé Portunus en werf Leemburg)

Oebele Riemersmagedichten

Oebele Riemersma is een dichter die opgroeide in Terherne. Na het uitbrengen van 4 gedichtenbundels in eigen beheer is hij nu bezig met de 5e!

Zijn gedichten komen uit het hart en zijn met passie en plezier geschreven. Oebele zal ze voordragen op verschillende locaties in het dorp.

Wiep de Witworkshop schilderen met kinderen

Wiep de Wit is docent en kunstenaar (schilderen en ruimtelijke werk).

Tijdens het Proef de Kunst geeft zij op zaterdag 21 oktober een workshop schilderen met kinderen. Kinderen vinden het heerlijk om in vrijheid en met handen creatief bezig te zijn. Alles mag, voor het materiaal wordt gezorgd. 

DATUM: zaterdag 21 oktober van 11.00 – 16.00 uur
LOCATIE: schuur Kameleon boerderij

Jurjen en Hans muziek

Jurjen van der Meer en Hans Wempe, tot over hun oren in de muziek! Jurjen maakte naam als tekstschrijver terwijl Hans veel composities voor zijn rekening nam. Deze twee veteranen hebben de afgelopen 30 jaar nummers geschreven voor rockbands, troubadours, musicals, schooltelevisie en wat dies meer zij.

Tijdens Proef de Kunst spelen ze voor u als duo. Tweestemmige zang begeleid op twee gitaren. Het repertoire bestaat vooral uit engelstalige top 40 muziek uit de jaren 60, 70 en 80. 

DATUM: zaterdag 21 en zondag 22 oktober vanaf 13.00 uur
LOCATIE: De Buorkerij

Jannepierewiet muziek

Jannepierewiet is een formatie van drie enthousiaste accordeonisten die elkaar vonden in het muzikale Terherne.

DATUM: zaterdag 21 oktober van 11.00 – 17.00 uur
LOCATIE: door het hele dorp


Kinder speurtocht

Puzzel een schilderij

Puzzel je mee? Ga op zoek naar zes puzzelstukjes. Je krijgt aanwijzing op welke locaties en bij welke kunstenaar de stukjes verstopt liggen. Samen vormen ze een schilderij. En heb je ze allemaal gevonden? Dan krijg je een aandenken aan proef de kunst. En wie weet kom jij later als kunstenaar exposeren bij proef de kunst.

DATUM: zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 11.00 tot 16.00 uur
STARTLOCATIE: Schuur Kameleonboerderij

workshop mozaïek voor kinderen

Jeanet Plantenga is docent beeldende vorming op een praktijkschool in Sneek. Zij kwam in aanraking met mozaïek toen zij in Engeland woonde. Het maken van een mozaïek is een creatieve en ontspannende activiteit geschikt voor jong en oud. Je hoeft niet veel talent te hebben…het resultaat is al snel mooi door de werking van de gekleurde steentjes. Originaliteit en ervaring is niet nodig!

DATUM: zaterdag 21 oktober van 11.00 tot 16.00 uur
LOCATIE: Schuur Kameleonboerderij