Opluistering/ferdivedaasje

RemoliNo: een wereld vol muziek!

Muziek waar je blij van wordt als je het hoort, muziek waar je hart van open gaat of waarvan je benen beginnen te dansen. Gewoon door de klanken van een viool, een accordeon, een cello…. niet eens versterkt: Dit is pure magie! Wat is het geheim van deze muziek? Misschien wel dat we het allemaal diep van binnen met ons meedragen. Het is muziek, geworteld in bijzondere streken en landen, van Ierland tot Rusland, en van Noorwegen tot Italië. Of muziek van mensen zonder grenzen, zoals Zigeuner- en Jiddische muziek. Altijd muziek met een verhaal.

RemoliNo is misschien wel het best bewaarde muzikale geheim van Friesland… Doordat RemoliNo geen ‘mainstream’ muziek maakt is de bekendheid bij het grote publiek beperkt. Toch bevat deze onopvallende oester prachtige muzikale parels. De groep heeft een enorme ‘staat van dienst’, gezien alle eerdere projecten. Ook de spontane manier van muziek maken spreekt mensen aan: ‘Deze mannen maken geen muziek, ze zijn muziek!’

ACT: RemoliNo Wereldmuziek
DATUM: zaterdag 22 oktober vanaf 13.00-16.00 uur
LOCATIE: diverse locaties in het dorp

Oebele Riemersma: Dichter

ARTIEST: Oebele Riemersma oud-Terhernster en dichter
ACT: gedichten voordragen
DATUM: zaterdag 22 oktober vanaf 13.00 uur
LOCATIE: diverse locaties in het dorp

Quintet Silhouet: 5 muzikanten, van oorsprong uit Terherne

Ze hebben hun sporen in de muziek in de vele jaren dat ze actief zijn, wel verdiend. Zo spelen Simon en Jan al sinds de jaren ’60 samen in verschillende samenstellingen. Sipke en Mirjam hebben samen als duo ook de nodige kilometers in de muziekwereld gemaakt en is Jaques als drummer ook een oude rot in het vak. Kortom, de band kan putten uit een uitgebreid repertoire, dat bestaat uit nummers uit de jaren ’50 tot nu! Voorkeur is meerstemmige standerds en volume op 5 in plaats van 10.

Muziek maken is voor hen genieten en plezier maken. Dat willen ze graag overbrengen op hun publiek!

ARTIESTEN: Simon Brouwer – bas en vocals, Sipke Vos – gitaar en vocals, Jacques Wery – drums en percussie, Mirjam Jellema – zang en Jan Stedehouder – toetsen en vocals
ACT: muziek
DATA: zaterdag 22 oktober van 17.00 – 19.00 uur & zondag 23 oktober van 14.00-18.00 uur
LOCATIE: Buorkerij Seal

Erik de Boer: Voordrachten

Zijn voordrachten zitten op de grens van performance art en absurdisme met een dadaïstisch karakter. Hij stelt zich voor en blijft vervreemd en peinzend zijn naam uitspreken, onderzoekend en vergelijkend op klank en woord. Dit blijkt vervolgens zijn eerste gedicht te zijn. Vervolgens een gedicht met een zeer lange en persoonlijke inleiding die uiteindelijk totaal geen woorden heeft. Het gedicht Een Man Die Iets Achter In Zijn Keel Had, waarin hij vrij direct iets achter in zijn keel krijgt en dan weg probeert te krijgen, wat het gedicht dus is. En zo nog tal van literaire vervreemdingen.

Het zijn prikkelende gedichten zonder inhoud. Hiermee zet Erik de toeschouwer op het verkeerde been en aan het nadenken. Hij geeft zo de absurde wereld op een dichterlijke en minstens zo’n absurde manier weer.

ARTIEST: Erik de Boer
ACT: voordrachten / performance art
DATA: zaterdag 22 en zondag 23 oktober vanaf 12.00 uur
LOCATIE: Buorren

Anneke Ekhart: beeldend kunstenaar

Anneke woont in Tolbert. Ze heeft haar atelier aan huis en geeft daar ook workshops. Anneke is een veelzijdig kunstenaar, die graag verschillende mogelijkheden onderzoekt om haar gevoelens vast te leggen. Anneke zal deze Proef de Kunst workshops geven voor kinderen.

ARTIEST: Anneke Ekhart met workshop voor kinderen
DATA: zaterdag 22 en zondag 23 oktober vanaf 11.00 uur
LOCATIE: op het Kameleonplein

Elroy Gramsbergen: Street Artist / Media-Kunstdocent

ARTIEST: Elroy Gramsbergen met graffiti workshop voor kinderen
DATA: zaterdag 22 en zondag 23 oktober vanaf 11.00 uur
LOCATIE: Bij ‘t Friespunt

It Toanhûs Joure: Popband (o.v.b.)