Veelgestelde vragen

Een Kunst- en Culinair evenement. Het is een tweedaagse kunst- en hapjesroute tijdens het (voor alle regio gezamenlijke) weekend van de herfstvakantie in het Friese watersportdorpje Terherne.

Proef de Kunst is ook volgend jaar weer van de partij! 21 en 22 oktober 2023 heten we iedereen weer van harte welkom om te genieten van kunst en culinaire hoogstandjes in ons mooie Terherne. Inschrijven kan vanaf 01-01-2023.
Tevens wordt er weer een fotowedstrijd georganiseerd. Insturen van foto’s kan van 1 mei tot en met 1 juli 2023. Meer details volgen.

Op de zaterdag 21 en de zondag 22 oktober 2023, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

De insteek is om deze elk jaar te laten plaatsvinden.

Kunstenaars die willen deelnemen aan Proef de Kunst kunnen hier de algemene voorwaarden downloaden.

Ja, Proef de Kunst is begonnen in 2011 en de volgende editie zal alweer de 10e keer zijn dat dit evenement plaatsvindt. Er is dus bijna ieder jaar een Proef de Kunst geweest en het streven is ieder jaar een nieuwe Proef de Kunst te organiseren.

Proef de Kunst wordt georganiseerd door een team enthousiaste inwoners en ondernemers uit Terherne en werkt samen met de Terhernster ondernemersvereniging DeBúT (De Bedriuwen út Terherne).

Het is lastig een exact bezoekersaantal te geven, maar duidelijk is dat Proef de Kunst in de groei zit! Destijds begonnen met zo’n 500 bezoekers zijn er tijdens de 7e editie in 2018 naar schatting tussen de 2000-2500 bezoekers geweest, verdeeld over het hele weekend.

Er wordt nu nog gekeken naar de best mogelijke invulling van de route waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen die dan nodig zijn.

Alle kunst- en hapjeslocaties zijn vrij toegankelijk en met het gratis programmaboekje in de hand weet je zeker dat je niets mist! Voor de proefroute kun je een hapjesstrippenkaart kopen.

Het programmaboekje is gratis en op diverse locaties gratis verkrijgbaar.

In het Friese dorp Terherne in gemeente De Fryske Marren. Het is een dorp in het Friese waterland gelegen tussen het Sneekermeer en de Terhernster Poelen. De kunst- en proeflocaties bevinden zich verspreid door het hele dorp.

Als je alles in een dag wilt zien en proeven is het flink doorwandelen! Beter is er een weekendje van te maken. ; -)

De meeste kunst is ook te koop.

Leuk dat je ons komt helpen! Vooral voor het weekend zelf (21 & 22 oktober 2023) kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Wil je je alvast opgeven of heb je nog vragen? Mail dan geheel vrijblijvend naar: info@proefdekunst.nl

Ja, de bereikbaarheid over de weg is uitstekend. Je staat hoogstens eens voor een brug te wachten. Parkeren is overal gratis.

Er zijn diverse locaties in het dorp waar je de auto kwijt kunt. Parkeren is in heel Terherne gratis.

Vanuit Leeuwarden gaat buslijn 95 rechtstreeks naar Terherne (en verder richting Joure). Kijk voor de actuele dienstregeling op: https://9292.nl/

De inschrijving voor deelname als kunstenaar Proef de Kunst in 2023 kan vanaf 1 januari 2023. Gebruik daarvoor het inschrijfformulier op deze website.

Proef de Kunst zoekt een passende locatie voor de deelnemende kunstenaars.

Proef de Kunst 2023 zal dit jaar geen specifiek thema hebben.