Bysûndere gasten | Lezingen en demonstratie

Tijdens deze 10e editie van Proef de Kunst hebben we drie Bysûndere gasten gevraagd lezingen en demonstraties te geven. Deze kunstenaars exposeren gedurende het gehele weekend maar zullen daarnaast op speciale tijdstippen een uitgebreide presentatie / demonstratie geven van hun werk.

Lees hieronder waar en wanneer hoedenontwerper Koos van der Wal, staalkunstenaar Joost Zwagerman en studenten beeldhouwen van de Kunstacademie Friesland hun presentaties geven!


Hoedenontwerper KOOS VAN DER WAL

Hoedenontwerper Koos van der Wal werkt met veel plezier aan zijn kleurrijke hoedencollectie, waarbij het ene ontwerp het andere organisch opvolgt. Van sculpturale creaties tot draagbare toegepaste kunst. Als een beeldhouwer werkt Koos vanuit het materiaal waardoor er spelenderwijs couturehoeden ontstaan. Puur ambachtswerk. Authentiek en vakkundig afgewerkt.

DATUM & TIJDSTIP PRESENTATIE: zaterdag 21 en zondag 22 oktober om 11.30 en 14.30 uur
DATUM EXPOSITIE: zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 11.00 – 17.00 uur
LOCATIE: Schepenhal Varend Friesland

www.koosvanderwal.nl

Instagram: @koosvanderwal_hoeden

Staalkunstenaar Joost Zwagerman

Beleef deze reis met een VR-bril! Veel meer wil kunstenaar Joost Zwagerman er eigenlijk niet over kwijt. Juist de beleving maakt deze reis zo speciaal zegt hij. Nou ja, woorden als aardse paradijs, licht, de wind van de friese meren en dromen, is wat hij er nog over wil zeggen.

Op naar de locatie bij eetcafé Portunus dus!

DATUM & TIJDSTIP PRESENTATIE: zaterdag 21 en zondag 22 oktober om 12.30 en 15.30 uur
DATUM EXPOSITIE: zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 11.00 – 17.00 uur
LOCATIE: Eetcafe Portunus

www.beeldenvanstaal.nl

Instagram: @joostzwagerman

Studenten beeldhouwen Kunstacademie Friesland

Tijdens deze 10e Proef de Kunst, op 21 en 22 oktober geven beeldhouwstudenten, onder begeleiding van hun docent Pyr Bosma, van de Kunstacademie Friesland een demonstratie! Op beide dagen laten ze je kennismaken met het beeldhouwen, vertellen ze over het vak, de studie, de materialen, en kun je ze van alles vragen!

DATUM & TIJDSTIP PRESENTATIE: zaterdag 21 en zondag 22 oktober doorlopend van 12.00 – 16.00 uurLOCATIE: Kalsbeek, Utbuorren 49

www.pyrbosma.nl

www.kunstacademiefriesland.nl

Instagram: @kunstacademiefriesland