CONCERT TUSKEN LÂN EN WETTER

“Tusken lân en wetter”

Een muzikale reis door het Friesland van schilder Jentsje Popma.

Janna van der Honing & Herman Woltman

Datum: VRIJDAGAVOND 20 oktober,
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: schuur
Kameleonboerderij

Toegang: gratis

Zangeres Janna van der Honing en gitarist Herman Woltman brengen de muziekvoorstelling “Tusken lân en wetter”. De door Janna geïnitieerde voorstelling is geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma (Jentsje is overleden op 100-jarige leeftijd in sept 2022).

Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met Jentsje zijn werk, waarbij zij werd geraakt door hoe Jentsje het Friese landschap schilderde: vanuit de directe waarneming, geschilderd met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna ontdekte een raakvlak met hoe Jentsje werkte en haar eigen werk als jeugd -en gezinsprofessional, zangeres en haar levensmotto waarin voorop staat: ga de werkelijkheid niet uit de weg, sta er middenin, wordt gewaar en leer er mee omgaan. Janna schreef vervolgens de muziek en Friese liedteksten voor deze voorstelling. Het publiek krijgt bij deze voorstelling een boekje met daarin afgedrukt de Friese liedteksten van Janna haar hand en de schilderijen van Jentsje waarop de teksten geïnspireerd zijn.

Tijdens de voorstelling hoort men de pure klanken van Janna (zang) en Herman (gitaar). Ze spelen met wat er zich op dat moment aandient: de omstandigheden bepalen de sfeer, het licht, geluid en beeld. 

Janna van der Honing is zangeres en pedagoog/speltherapeut en zij schrijft teksten en muziek. Janna en Herman Woltman waren eerder verbonden tijdens de door hen gemaakte voorstelling en cd Cancao (Oerol 2008 en 2009) welke lovende recensies kreeg. 

Herman Woltman is gitarist/componist. In 2018 schreef Herman de muziek voor theatervoorstelling ‘Myn Skip’ over de historie van het skûtsje. De voorstelling werd beloond met de zilveren Anjer. 

Zie ook www.tuskenlanenwetter.nl voor meer informatie over deze voorstelling.