Dorien Janssen ➜ 19

Dorien Janssen ~ Terherne

schilderijen

kloeke-klodders.nl

Mijn naam is Dorien Janssen (13-01-1964), en ben verslaafd aan kleur, licht en ruimte. Op de kunstacademie ben ik in 1990 als interieurarchitect afgestudeerd, en heb me sindsdien gebogen over hoe een omgeving fijn en veilig te maken. Hoe je er vrij en geïnspireerd te voelen, voor een authentieke en oorspronkelijke uitdrukking van jezelf.

Dat is altijd mijn queeste geweest. Hoe bevalt vorm? En kleur? Wat doet licht? Wat vertelt deze ruimte? En, heel belangrijk, wat brengt het mij als bewoner?

In het steeds opnieuw zoeken naar een antwoord naar wat het allemaal vertelt binnen een ruimte ben ik naast mijn kantoor interieurarchitectuur gaan beeldhouwen en schilderen. Voor de lol. Voor het hart.

Ik ben een wereld binnen gestapt waarvan ik de grootte noch de diepte op dit moment kan peilen. Het doen én kijken wat het doek vraagt, of vertelt vind ik een uiterst boeiende bezigheid. Een grote inspanning, maar wat een enorme ontspanning wanneer het stroomt en het doek zich uiteindelijk openbaart!

Inmiddels heeft mijn liefde voor schilderen een steeds meer professionele omvang gekregen en geef ik workshops en schilderlessen op scholen in deze omgeving en hier in Terherne in mijn atelier ‘Kloeke Klodders’ aan kinderen en volwassenen.

vanuit het begin
zonder titel ..
Georgia
Ik zie je