Gerrit Langerak ➜ 22

Gerrit Langerak ~ Sint Nicolaasga

schilderijen

gerritspalet.wixsite.com/mijnsite

Ik schilder in principe altijd met olieverf, Ben begonnen met het schilderen van stillevens, maar de belangstelling voor lucht, water, zee en wad als onderwerpen was er toen ook al. En die passie is alleen maar toegenomen.

Ruimte, licht en atmosfeer zijn de belangrijkste elementen in mijn landschappen, die een sfeervolle realistische interpretatie zijn van wat ik zie. In het werk komen de verten van wad, kwelder en strand, maar evengoed de weidsheid van grasland, akkers en meren steeds terug. Hoge luchten en een lage horizon roepen een eindeloze ruimte op, een gevoel van verstilling.

De meeste schilderijen ontstaan spontaan terwijl ik bezig ben, soms buiten of naar zelf gemaakte foto’s. Ik heb niet altijd een vooropgezet plan. Ieder kan zijn of haar fantasie of interpretatie koppelen aan de schilderijen.

Ben geboren als Gerrit Langerak in Amsterdam in 1946 en woon nu in Sint Nicolaasga. Hier heb ik met veel plezier als schoolleider in het basisonderwijs gewerkt. Toen al maakte ik veel bordtekeningen ook bij de collegae met kerst, sinterklaas en verjaardagen van de kinderen.
Daarnaast ben ik Opleider in de school aan de NHL in Leeuwarden geweest
Na mijn loopbaan in het onderwijs begon ik met schilderen en doe dat nog steeds met enorm plezier.

Om de techniek van het schilderen onder de knie te krijgen heb ik lessen gevolgd bij o.a. Jan Kooistra, Martin Sybesma en Doet Boersma. De laatste jaren volg ik lessen bij Tjeerd Landman.


Avond